Our mission is to ensure the generation of accurate and precise findings.

GET UPDATE

Please enter subscribe form shortcode

o nama

unapređenje dobrog zdravlja

Kontaktirajte nas.

Ordinacija ’’Prof. dr Novaković’’ smatra da pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost doprinose zadravlju srca, a zajedno daju bolji kvalitet života.

  • Ishrana
  • Medicinska nutritivna terapija
  • Ishrana zdravih ljudi
  • Planiranje ishrane
  • Stučna pomoć
  • Interakcija

16

Godina
postojanja.

O nama

Ordinacija ’’Prof. dr Novaković’’ osnovana je 15. 09. 2007. sa namerom da se medicinska preventivna i terapijska delatnost usaglasi sa medicinskom stvarnošću i praksom u svetu da se ljudima podari dobro zdravlje i spreči bolest odnosno da se osigura bolji kvalitet života.Obzirom da su nepravilna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost osnovni uslovi nastajanja masovnih nezaraznih bolesti, najučestalijh bolesti 21. veka.

Ordinacija ’’Prof. dr Novaković’’ ima nameru da svojim pacijentima pruži usluge iz oblasti nutritivne nauke i kardiološke prakse saglasne aktuelnim nutritivnim i kardiološkim saznanjima u svetu.

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svetu i u Republici Srbiji te je prevencija i rano otkrivanje i lečenje kardiovaskularnih bolesti od ogromnog značaja za održanje i unapređenje kvalitet života te produženje očekivanog trajanja života.

U Ordinaciji’’Prof. dr Novaković’’ stalno radi:
Prof. dr Budimka Novaković ,subspecijalista ishrane zdravih i bolesnih ljudi (nutricionista)

DELATNOST: Prevencija i lečenje masovnih nezaraznih bolesti.
Masovne nezarazne bolesti su prekomerna telesna masa, gojaznost, šećerna bolest, poremećaji masnih materija u krvi, giht, visok krvni pritisak, oboljenja srca i krvnih sudova, oboljenja moždanih krvnih sudova, maligne bolesti, bolesti koštanog sistema (osteoporoza), mentalno uslovljene bolesti unošenja hrane (anorexia mentalis i bulimia mentalis). Hronične bolesti organa za varenje i hronične bubrežne bolesti zahtevaju veoma precizne savete o ishrani koji vrlo povoljno deluju na tok i ishod bolesti.

Pravilan način ishrane tokom i posle određenih terapijskih zahvata (različite hirurške intervencije, radijaciona i citostatska terapija) delatnost je Ordinacije ’’Prof. dr Novaković’’.

Lekari Ordinacije ’’Prof. dr Novaković’’ smatraju da je njihov najvažniji zadatak unapređenje dobrog zdravlja i sprečavanje bolesti pa upućuju poziv svim ljudima koji žele pravilno da se hrane i unaprede svoje kardiovaskularno zdravlje da posete Ordinaciju ’’Prof. dr Novaković’’.Navedeni poziv je posebno upućen osobama koje dugo vreme provode na poslu, sedeći i u uslovima ’’stresa’’ nemaju vremena da razmišljaju o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti.Takav način života ugrožava kardiovaskularno zdravlje te je uputno obavljati preventivne kardiološki preglede i u potpunosti sprovoditi savete kardiologa za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja.

Ordinacija ’’Prof. dr Novaković’’ smatra da pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost doprinose zadravlju srca, a zajedno daju bolji kvalitet života.

Ordinacija ’’Prof. dr Novaković’’ želi da postane prijatelj Vašeg dobrog zdravlja.

30

Godina iskustva.

40

Objavljenih radova.

500

Zadovoljnih pacijenata.

5

Autorskih udžbenika.